collectie

affiche 252

Abolish all nuclear weapons!

1989

 

Zwart affiche met in het midden een gouden afbeelding van een babylijkje. Met daarboven de tekst "Abolish all nuclear weapons! Peace wave action, 1989. Spread the signature campaign for the appeal from hiroshima and nagasaki throughout the world". Uitgegeven door Peace Wave Action Committee. 

meer info

 

De Peace wave bestond uit twee sessie's en werdt gehouden in 1987, '88 en in 1989. De bedoeling was aandacht vragen voor de verschikkingen van kernwapens en het verzamelen van handtekeningen hier tegen. Speciale aandacht ging uit naar de kernbombardementen in Japan.

 

De handtekeningactie 'Appeal from Hiroshima and Nagasaki' werd in 1985 gezamenlijk gestart door vredesorganisaties en anti-kernbomgroepen uit twaalf landen. De campagne bereikte in totaal 160 landen. In 2000 stond het aantal handtekeningen boven de 6 miljoen.
Rond de millenniumwisseling nam de Verenigde Naties meerdere resoluties aan om de nucleaire wapens in de wereld te verbannen. De VN riep haar leden op om te streven naar een kernwapenvrije wereld.Copyright: Onbekend, gebruik op eigen risico.