collectie

affiche 348

No Star Wars

1985

 

Zwarte poster met de aarde vanuit de ruimte daarboven een menselijke schedel die aan een ruimtevoertuig vast zit, rondom het ruimtevoertuig oranje en groene laserstipjes. Boven de afbeelding de tekst "No Star Wars".
Uitgegeven door Information Centre of the World Peace Council. Ontwerp van de Pool K. Sliwka.

meer info

 

Het SDI-project, gestart in 1983, betrof een ruimteschild bedoeld om vijandelijke aanvallen vanuit de ruimte te bestrijden. Het project kreeg de bijnaam 'Star wars' naar de gelijknamige film-serie.

De World Peace Council (WPC) is een internationale vredesbeweging, die als niet-gouvernementele organisatie deel uitmaakt van de Verenigde Naties. De raad werkt onder andere samen met UNESCO. De WPC is ook buiten de VN actief en werk samen met bijvoorbeeld Afrikaanse Unie en de Arabische Liga. De World Peace Council is voortgevloeid uit het Wereldcongres van Intellectuelen voor vrede in 1948, in Polen. In 1950 kreeg het zijn huidige naam. De focus van de WPC is kernwapenontmanteling en vreedzame co-existentie. De WPC kreeg geregeld kritiek vanwege hun steun aan Rusland; de raad zou gesteund worden door de Sovjet-Unie om buitenlandse vredespropaganda te verspreiden.
In het begin van de jaren '90 viel de World Peace Council grotendeels uiteen, er bleef slechts een kleine kerngroep actief. Tevens verhuisde ze van Helsinki naar Griekenland.Copyright: Onbekend, gebruik op eigen risico.