collectie

affiche 375

International Physicians for the Prevention of Nuclear War

1984

 

Paars affiche met in het midden een wereldkaart op het affiche de tekst "International Physicians for the Prevention of Nuclear War. Physicians insist: Nuclear war can be prevented".
Uitgave door de IPPNW voor het 4de congres gehouden in Finland. Het congres werd bezocht door 500 artsen uit 53 landen. Het onderzoek naar de effecten van nucleaire oorlog op kinderen en jongeren wordt gepresenteerd.

meer info

 

De International Physicians for the Prevention of Nuclear War (IPPNW) werd in 1980 opgericht door een Amerikaanse en Russische arts (Bernard Lown en Evgueni Chazov). Er zijn 60 nationale medische organisaties aangesloten. De Belgische vertegenwoordigers zijn Artsen voor vrede en de Association Medicale Pour La Prevention de la Guerre Nucleaire in Nederland wordt de IPPNW vertegenwoordigd door de Nederlandse Vereniging voor Medische Polemologie (NVMP).
Doel van de IPPNW is om onderzoek en educatie te gebruiken voor het voorkomen van een kernoorlog, en het aanmoedigen van kernwapenontmanteling. De IPPNW heeft sinds zijn oprichting zijn focus uitgebreid naar het voorkomen van alle oorlogen en beter inzicht krijgen in het ontstaan van gewapende conflicten.Copyright: Onbekend, gebruik op eigen risico.