collectie

affiche 91

World peace will come through the will of ordinary people like yourself

1970

 

Affiche in twee kleuren blauw met een ritmisch patroon, in de middenovalen steeds een gestileerde vredesduif. Daaromheen de tekst "World peace will come through the will of ordinary people like yourself". Uitgegeven door de Friends Peace and International Relations Committee van de Engelse Quakers organisatie.

meer info

 

In 1980 inspireerde deze poster twee Quakers op leeftijd, Lucy Behenna en Marion Mansergh (VK) zij richte Mothers of Peace op. Hierbij werden Vredesmakers uitgezonden naar de twee supermachten, Verenigde Staten en de Sovjet Unie. Als Vredesmakers werden Moeders gekozen vanwege de band tussen moeders onderling en hun gemeenschappelijkdoel van een veilige en vredige wereld voor hun kinderen. In 1981 vonden de eerste bezoeken plaats, in 1982 kwamen de Amerikaanse en Russen naar Engeland en ontmoette de moeders uit de drie landen elkaar in Londen.

 

Dit programma is later uitgebreid en verbreed met vrouwen uit meer landen en culturen, nu onder de naam Women to Women for peace.Copyright: Onbekend, gebruik op eigen risico.