Citaten en spreuken

Ik weet dat de wereld zal proberen hem (zoon Max) cynisch, hard, kil, machteloos en bevooroordeeld te maken, en dat politici, journalisten en zijn vrienden hun best zullen doen om hem 'onderdeel van de massa' te laten blijven.  Ik hoop dat Max zich zal realiseren dat hij zelf kan kiezen of hij blind door het leven wil gaan of zijn eigen innerlijke stem wil volgen. Dan zal hij misschien opgroeien tot iemand die precies weet wat hij kan doen om de wereld een stukje aangenamer te maken. Hij zal vrede verspreiden.

Maar de echte vredesliefhebbers zijn u en ik, moeders, vaders en kinderen. Als moeder ben ik erop gebrand mijn zoon Max op tevoeden als een vredesstichter die anderen liefheeft en respecteert. Ik zal proberen mijzelf als voorbeeld te stellen door hem te laten zienhoe je keuzes kunt maken met hart en ziel. Ik zal hem leren situaties van alle kanten te bekijken voor hij een beslissing neemt, zodat hij in zijn volwassen leven intelligente, weldoordachte keuzes zal maken. Maar bovenal zal ik hem een postitieve kijk op de wereld proberen bij te brengen en hem aanmoedigen ook positief te leven.

Ik geloof dat vrede altijd een betere optie is dan oorlog. Als de vrouwen aan de macht waren, zouden wij de voorvechters van de vrede de eer bewijzen die nu te beurt valt aan degenen die eropuit trekken om dood en verderf te zaaien. De media besteden bijna geen aandacht aan de vredesstichters. Sterker nog: ze worden te kijk gezet als dwazen, militante activisten, dromers en langharige hippies.