Geschiedenis van de Nederlandse vredesbeweging

logo

historie

naar hoofdmenu
terug naar vorige pagina


informatie over het Museum voor Vrede en Geweldloosheid
naar reactieformulier

De geschiedenislessen, zoals die op scholen worden onderwezen, zijn vaak nog een geschiedenis van oorlogen. Dat komt omdat geschiedenis het verhaal van de macht is en oorlogen zijn er om die macht te krijgen dan wel te behouden. Vandaar de aandacht voor de oorlogen, en de grote ellende die oorlog met zich brengt voor soldaten maar ook voor burgers. Maar er is ook een geschiedenis van de vrede, van de anti-oorlogsbeweging en van de geweldloze aktie. Daarvan vindt U hier een voorzichtig begin.

Gebruiksaanwijzing

Het eerste hoofdstuk krijgt u te zien door rechts in dit scherm op "volgende" te klikken. De meeste hoofdstukken zijn hoger dan het scherm zodat u moet scrollen om alles te zien te krijgen. Als u een hoofdstuk bekeken hebt klikt u weer op "volgende" waarna het volgende hoofdstuk verschijnt. Onderstaand is een inhoudsopgave opgenomen. Door in deze lijst te klikken kunt u ook rechtstreeks naar een bepaald hoofdstuk springen.

Inhoudsopgave

Op deze site vindt u verder nog: Deze "Geschiedenis van de Nederlandse Vredesbeweging" is geschreven door Nico Faber en voor het eerst gepubliceerd op 6 augustus 2004. Uw kanttekeningen en aanvullingen worden op prijs gesteld. U kunt ze via het reactieformulier aan ons toezenden.

hoofdmenu    info museum    uw reactie

Laatst gewijzigd: 30 september 2004