Achtergrond Ofer Golany

Ofer Golany de eerstgeborene van een Irakese vader en een Poolse moeder, was geboren en besneden in Jeruzalem en groeide op tussen communistisch (kibboets Neve Yam) Israël en academisch (PSU) Amerika als een immigrant. Ofer keerde terug naar Israël om te dienen in de Golany brigade in een beweging om zichzelf te bewijzen als het fijnste van het fijnste. Na het voltooien van de elite infanterie officiers cursus en het leren hoe het leger hiërarchie gebruikt om de wil te manipuleren om uit te blinken, startte hij op een pad naar de vrijheid. Zichzelf bevrijdend van het gebruik van wapens en reizend naar Europa en het verre Oosten, keerde Ofer terug om muziek te onderwijzen en vertrok voor het leren van theater, jazz, tarot, muziek therapie, taoïsme, Nederlands, pacifisme, kabbala en de kunst van de straat muzikant.

Het geweren naar gitaren project laat een pad zien van soldaat naar muzikant met voorstellingen, opname, studie, reizen, bidden en netwerken als middel om jezelf te kennen, jezelf te zijn, weet dat je een keuze hebt, ondersteuning krijgt, creëer een alternatief en doe het.
De CD ALTERNATIVE in zijn Engelse versie, was opgenomen in Holland met jazz muzikanten en neemt het spirituele pad terwijl de Hebreeuwse ALTERNATIVE, opgenomen in Jeruzalem en verbannen van de leger radio, het politieke pad neemt met een workshop voor een ontheffing van het leger.

G2G (geweren naar gitaren) produceert binnenkort een CD-Ruach (wind, geest) met Christen Arabische muzikanten Nabil Abu-Nicola en Samia Ashquar welke Hebreeuws, Arabisch, Engels (en een beetje Frans) mengen, gebruik makend van muziek en taal om nationalisme te boven te komen. Als MUSICIANS for PEACE (muzikanten voor vrede) toeren ze regelmatig rond en bezoeken ook af en toe Nederland.
Meer info: www.ofermusic.com

Vertaald uit het Engels door Leo de Groot