Het vreedzame aarde spel

Logo Vredesspel

Het vreedzame aarde spel is een coöperatief spel met negen verschillende missies. Het spel is een leuke manier om leerlingen te betrekken bij iets dat betekenis heeft en urgent is. Door het spel leren deelnemers over zowel problemen, zoals klimaatverandering en racisme, als inspirerende personen die oplossingen hadden, zoals Desmond Tutu en Malala Yousafzai.

Het gaat niet om een traditioneel bord of kaart spel, maar is vergelijkbaar met een ‘challenge’. Om een missie te voltooien vormen deelnemers een team en ondernemen ze samen actie, waarbij ze van gedachten wisselen en van elkaar kunnen leren. De negen thema’s geven ieder vijf suggesties, maar de teams zijn vrij om te doen wat ze willen.

Door het spel te spelen krijgen deelnemers nieuwe ideeën, meer hoop en maken ze een begin in samenwerken voor een vreedzame aarde.

Speel mee

Het spel is bedoeld voor alle leeftijden vanaf groep 8. Zoals gezegd zijn er negen missies, dus er zouden negen groepjes gemaakt kunnen worden, zodat het spel in één middag gespeeld kan worden. Het is ook mogelijk om het spel over een langere tijd te spelen. De keuze is aan de spelers.

Het spel begint met een oud document dat is gevonden in een scheepswrak: de Profetie van Kwan Yin. Deze profetie bevat een zeer belangrijke boodschap: iedereen kan zich inzetten om naar een tijdperk van vrede te gaan.

Voor meer informatie over het spel, dat in de internationale versie Noah’s Challenge heet, kun je terecht op de website: https://peace-power.org/noahs-challenge/.

Of bekijk hier snel de flyer.