IndiŽ-weigeraars

Tropenkolder of idealisme?

Indië-
weigeraarsaffiche tentoonstelling IndiŽ-weigeraars Nevenstaand ziet u de affiche van de tentoonstelling "Indië-weigeraars". Deze affiche is gemaakt door Sophie Hiddema. De tentoonstelling zelf kunnen we helaas niet op Internet tonen aangezien de meeste rechthebbenden op het auteursrecht van de gebruikte afbeeldingen hiervoor geen toestemming gaven.

De tentoonstelling met als ondertitel "Tropenkolder of idealisme" behandelt de periode 1945-1950 toen Nederland met militaire middelen de Indonesische onafhankelijkheid trachtte tegen te houden. In woord en beeld geeft zij een indruk van de reacties in Nederland op het uitzenden van dienstplichtigen naar Indië. In het bijzonder wordt aandacht besteed aan hen die weigerden te gaan en de redenen die zij daarvoor hadden Er zijn o.a. foto's te zien van de werkkampen waartoe deze dienstweigeraars veroordeeld werden.

Bij deze tentoonstelling hoort een brochure. Klik hier voor de tekst van deze brochure.
In onze museumwinkel is ook het boek: De Indonesië-weigeraars te koop.
Een ander goed boek is: 'Er waren er die niet gingen' van Henny Zwart, het is te bestellen bij uitgever Solidariteit tel. 020-694.65.86.

Deze tentoonstelling is te leen, voor nadere informatie hierover zie het overzicht van beschikbare tentoonstellingen elders op deze site. Als u op de knop "agenda" klikt krijgt u onze tentoonstellingsagenda te zien. Daarop staat waar u deze tentoonstelling kunt gaan bekijken.

Als u zelf over foto's of ander materiaal beschikt m.b.t. dit onderwerp dan zijn wij daarin zeer geïnteresseerd. Laat het ons weten via het reactieformulier! Ook uw overige opmerkingen zijn van harte welkom.

hoofdmenu    info museum    uw reactie