Klaagmuur voor de Vrede

logo

voorwoord
inhoud

foto klaagmuur Op het Roelof Hartplein in Amsterdam staat regelmatig de 'Klaagmuur voor de Vrede'. Het is een initiatief van Saskia Molin naar een voorbeeld uit Keulen. Op de foto ziet u de klaagmuur die bestaat uit 'stenen' die tussen de houten palen hangen. Op deze stenen staan de woorden van voorbijgangers, die hun gedachten voor de Vrede erop geschreven hebben.

Mensen schrijven enkele korte, krachtige zinnen of hele teksten. Ook de woorden van vredesprofessionals als Ghandi, Confucius, Mandela, Bertold Brecht, Augustinus en vele anderen. Een jongen schreef: 'Vrede, godverdomme, Vrede!'. Leo Vroman bleek dezelfde woorden in een aangrijpend gedicht over de Vrede geschreven te hebben. Een andere voorbijganger bracht het gedicht en dat hangt er nu naast.

Op de volgende panelen vindt u een selectie van wat mensen schreven en tekenden op de stenen.

Inhoudsopgave

Gebruiksaanwijzing
Het eerste paneel met 'stenen' krijgt u te zien door rechts in dit scherm op 'volgende' te klikken. De panelen zijn soms groter dan het scherm zodat u moet scrollen om alles te zien te krijgen. Als u een paneel gelezen hebt klikt u weer op 'volgende' waarna het volgende paneel verschijnt. Bovenstaand is een inhoudsopgave opgenomen. Door in deze lijst te klikken kunt u ook rechtstreeks naar een bepaald paneel springen.

hoofdmenu    inhoud    volgende    info museum    uw reactie