Tentoonstellingen

beschikbaar voor uitleen

logo

uitleen

naar hoofdmenu
terug naar vorige pagina

tentoonstellingsagenda

informatie over het Museum voor Vrede en Geweldloosheid
naar reactieformulier

 • Indiëweigeraars, tropenkolder of idealisme?
  Tentoonstelling waarin de mannen die weigerden mee te doen aan de Nederlandse militaire strijd tegen de zelfstandigheid van Indonesië centraal staan. O.a. 34 foto's op A3-formaat. De opbouw vergt veel tijd, vandaar dat de minimale uitleentermijn 3 weken is.
 • foto tentoonstelling Weisse Rose: Verzetsgroep in Nazi-Duitsland
  Tentoonstelling over de Duitse verzetsgroep Weisse Rose. De leden van de groep werden in 1943 onthoofd.

Voor bovenstaande tentoonstellingen is contactpersoon:
Hein van der Kroon, tel. 020-665.53.33.

 • Talen naar Vrede
  Tentoonstelling van een twintigtal cartoons gebaseerd op spreekwoorden die met vrede te maken hebben. De cartoons zijn van Len Munnik en Lex Dirkse.
  Deze nieuwe tentoonstelling telt 21 panelen (50 x 60 cm).
 • Burgemeesters voor Vrede
  Meer dan 5000 burgemeesters, waarvan 100 uit Nederland, laten zien wat er kan gebeuren als steden doelwit blijven van kernwapens.
  Deze tentoonstelling telt 19 panelen (60 x 85 cm).
 • foto opgehangen tentoonstellingVredeskinderen
  Hoe verbeelden kinderen de vrede? En, hoe worden kinderen betrokken bij het vredesactivisme? Deze tentoonstelling is samengesteld uit o.a. onze collecties historische vredesaffiches, kindertekeningen en kindergedichten. De tentoonstelling bestaat uit 9 panelen 54x74 cm en 4 panelen 42x52 cm.
 • Zicht op Vrede
  In 24 panelen (35 x 98 cm) vertelt deze tentoonstelling de geschiedenis van de internationale en de Engelse vredesbeweging. Deze kleurijke tentoonstelling is geïllustreerd met kunstuitingen uit de verschillende tijdperken. De tentoonstelling is gemaakt door het Britse Peace Museum maar door ons geheel van Nederlandse tekst voorzien.
 • Vergeven - Verzoenen
  Deze door The Forgiveness Project ontwikkelde tentoonstelling is nu in Nederlandse vertaling beschikbaar. Door middel van foto's en verhalen wordt een indringend en persoonlijk beeld van vergeving en verzoening wereldwijd gegeven. De verhalen komen van mensen die zelf geweld doorgemaakt en verschrikkingen overleefd hebben. Ze voelen in zichzelf de noodzaak om te vergeven en zich met elkaar te verzoenen. 25 panelen (50 x 70 cm) plus een tekstboekje met de volledige verhalen. Deze tentoonstelling kan tot elke gewenste lengte worden ingekort.
 • Gandhi, Geweldloze actie Vrede is de weg
  Deze chronologisch opgebouwde tentoonstelling toont de strijd van Mahatma Gandhi (1869 1948) om met geweldloze middelen een rechtvaardiger wereld dichterbij te brengen. De nadruk ligt op wie en wat Gandhi hebben geïnspireerd én op de vele actievormen die Gandhi propageerde: altijd geweldloos, maar dat wil absoluut niet zeggen zonder gevaar. Gandhi's denken en zijn leefwijze zijn nog steeds voorbeeld voor mensen, die zoeken naar een vreedzame oplossing van conflicten.
  De tentoonstelling bestaat uit 14 panelen (70x85cm).
 • De Atoombom en de Mensheid
  Hiroshima en Nagasaki, waarschuwing voor de toekomst
  40 panelen (50 x 70 cm) met schilderijen en foto's laten u zien wat er is gebeurd tijdens en na het afwerpen van de eerste atoombommen in augustus 1945. Verder wordt ingegaan op de betekenis hiervan voor de toekomst van de mensheid.
  Deze tentoonstelling is gemaakt door Nihon Hidankyo, de Japanse federatie van A- en H-bom slachtofferorganisaties.
 • a picture for peace A Picture for Peace
  De beste foto's uit de internationale fotocompetitie georganiseerd door het United Network of Young Peacebuilders ter gelegenheid van Internationale Vredesdag 2012. Deze tentoonstelling bestaat uit 11 foto's met bijschriften, is Engelstalig en wordt momenteel over heel de wereld vertoond.

 • Historische Vredesaffiches
  Uit onze collectie van bijna 1000 affiches van vredesgroepen en -activiteiten hebben we de 25 mooiste en meest aansprekende affiches geselecteerd. De meeste komen uit Nederland, maar het internationale aspect is niet vergeten. Een interview over deze tentoonstelling met onze conservator Nora Bosscher vindt u hier.
 • Affiches van Len Munnik voor de Vredesweek
  De bekende cartoonist Len Munnik tekende vele jaren voor de affiches van de Vredesweek. Deze tentoonstelling laat ze alle 35 zien.
 • 1000 vredesvrouwen
  1000 Vredesvrouwen
  De tentoonstelling ‘1000 Vredesvrouwen uit alle Werelddelen’ geeft een indrukwekkend beeld van het veelzijdige werk van vrouwen wereldwijd voor vrede en mensenrechten.
  Deze tentoonstelling bestaat 22 carrousels (diameter 45 cm) die aan b.v. een plafond moeten worden opgehangen.

 • Loopgravenoorlog
  De beroemde stripverhalen van Jacques Tardi over de oorlog in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. Ingelijst in 13 panelen van 58 cm hoog en 47 cm breed.
Voor bovenstaande tentoonstellingen is contactpersoon:
Girbe Buist, tel. 06-510.859.48

Als u belangstelling hebt voor het lenen van één van de bovenstaande tentoonstellingen, neem dan contact op met de genoemde contactpersoon (of b.g.g. 015-212.16.94) of gebruik het reactieformulier. U wordt dan geinformeerd over de mogelijkheden, voorwaarden en de uitleenvergoeding.

Wij kunnen veelal ook zorgen voor sprekers over bij de tentoonstellingen passende onderwerpen.

Tentoonstelling die u niet bij ons museum maar wel elders kunt lenen:

 • Bij de Stichting Vredeseducatie zijn verschillende tentoonstellingen, lespakketten en ander educatief materiaal te krijgen.

Ook leuk voor evenementen:

 • De kunstenaar Peleia maakt stoeptekeningen met een vredesthema.

hoofdmenu    info museum    uw reactie