101.000 bezoekers!

logo

De Vredesboot
2005 nr. 2Ons Vredesmuseum op Internet heeft in de periode van okt 2004 t/m sept 2005 meer dan 101.000 bezoekers getrokken. Voor de liefhebbers: er waren 1,1 miljoen hits.

De voortdurende groei van het aantal bezoekers zal ongetwijfeld te maken hebben met de groei van de inhoud. Het Vredesmuseum op Internet is veel meer dan de website van het museum voor vrede en geweldloosheid, het is een echt museum waarin veel te zien is. U vindt er tien verschillende tentoonstellingen, zes documentaires, twee films en een audio-visuele presentatie. Verder is er een webwinkel, een overzicht van de reizende tentoonstellingen en veel andere informatie.

Er is ook een reactiemogelijkheid waarvan regelmatig gebruik gemaakt wordt. Daardoor weten we b.v. dat ook veel jongeren van het virtuele Vredesmuseum gebruik maken voor het maken van scripties en werkstukken voor school.Belangrijk, want zo bereikt onze vredesboodschap de jeugd. Niet alleen de jeugd trouwens, tot ver uit het buitenland is er belangstelling.

Aan het museum zijn recent toegevoegd:
  • De tentoonstelling ‘De Atoombom en de Mensheid’ (vroeger ook wel ‘Hiroshima’ genoemd);
  • De eerste pagina’s van de geheel vernieuwde tentoonstelling ‘Vrede in Beweging’, nu onder redactie van Boyd Noorda. Deze tentoonstelling moet een audio-visueel beeldverslag van de activiteiten van de vredesbeweging worden;
  • Een vijf uur durende documentaire film over Mahatma Gandhi;
  • Vier kunstwerken van Koen Vlerick.

Chris Geerse

hoofdmenu    inhoud    info museum    uw reactie