Even voorstellen

logo


De Vredesboot 2003 nr. 1

naar hoofdmenu terug naar vorige pagina

naar inhoudsopgave

informatie over het Museum voor Vrede en Geweldloosheid

Hoi, ik ben Marie-An. Vrede en Geweldloosheid zijn voor mij de belangrijkste themaís in mijn leven. Dit uit zich in mijn werk en de rest van mijn leven, hoewel deze vaak door elkaar heen lopen.

Na mijn studie aan de Universiteit van Amsterdam, heb ik een tijd les gegeven, onder andere in de eerste jaren van de Open School voor Volwassenen en een aantal onderwijsprojecten voor vrouwen. Ook heb ik een tijd Nederlands gegeven aan Allochtonen. Daarna heb ik ruim vijftien jaar gewerkt als radiojournalist, waarvan ik ruim twaalf jaar actief was als eindredacteur van Kerk Lokaal: een regionaal IKON-achtig magazineprogramma van de Raad van Kerken. Verder werkte ik voornamelijk als freelance- fotograaf, voornamelijk voor actiegroepen en in acties.

Ik woon en werk afwisselend in Amsterdam en Limburg. Ik ben lid van de Leefgemeenschap BethaniŽ: gehuisvest in een voormalige pastorie in de buurt van Sittard. Hier kunnen mensen terecht wanneer ze dat nodig hebben, bijvoorbeeld vanwege eenzaamheid, isolement, ziekte, echtscheiding, rouwverwerking, asielzoekers etc. Ze kunnen hier tijdelijk, maar wel regelmatig als ze daar behoefte aan hebben, een of meer dagen verblijven. Behalve voor het Museum voor Vrede en Geweldloosheid, ben ik ook actief in het NEAG: het Nederlands Expertisecentrum Alternatieven voor Geweld. Wilt u hier meer over weten? Surf dan naar www.neag.nl.

Marie-An Schut

hoofdmenu     inhoudsopgave     info museum     uw reactie

Updated: 26 mei 2003