Hague Appeal for Peace

logo


De Vredesboot 1999 nr. 2

naar hoofdmenu

naar inhoudsopgave

informatie over het Museum voor Vrede en Geweldloosheid

In de vorige Vredesboot kon u lezen dat we druk bezig waren met het gereed maken van onze tentoonstellingen voor het grote internationale evenement Hague Appeal for Peace. Dat ligt inmiddels een half jaar achter ons, maar we kunnen er met tevredenheid op terug kijken. Het was groot, bemoedigend en soms ook slecht georganiseerd. Met dit laatste kregen onze vrijwilligers te maken bij het opzetten onze vele tentoonstellingen. Niettemin lukte het om alles voor elkaar te krijgen.

Naast onze eigen tentoonstellingen exposeerden onder de vlag van ons museum ook enkele buitenlandse vredesmusea en twee Nederlandse kunstenaars. Met name de Quizcomputer, aan ons ter beschikking gesteld door de Werkgroep TV-geweld, was een groot succes en werd van het eerste tot het laatste ogenblik gebruikt. Een verslaggever deed zelfs op de radio live verslag van zijn wederwaardigheden ermee!
Voor onze nieuwe eigen tentoonstellingen was het de vuurdoop. De waardering ervoor was in algemeen goed maar er was ook kritiek, vooral van onszelf. Zodoende deden we veel ervaringen op die er toe hebben bijgedragen dat u op 20 en 22 november a.s. nog mooiere versies van deze tentoonstellingen kunt zien.

Chris Geerse

hoofdmenu     inhoudsopgave     info museum     uw reactie

Updated: 15 april 2002