Hoe het allemaal begon

logo


De Vredesboot 2003 nr. 1

naar hoofdmenu terug naar vorige pagina

naar inhoudsopgave

informatie over het Museum voor Vrede en Geweldloosheid

In oktober 2002 was ik, na jaren zelfstandig ondernemer in de culturele sector, toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb veel ervaring opgedaan met het organiseren van grote tentoonstellingen als marketing manager van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Hier heb ik enkele kunstmanifestaties gerealiseerd.

Op de website van het Museum voor Vrede en Geweldloosheid zag ik een vacature voor een vrijwilliger tentoonstellingsorganisator. Na gesprekken met Chris Geerse en een bijeenkomst met het bestuur, is een overeenkomst gesloten. Ik zal me ervoor inspannen om voor eigen rekening en risico het tentoonstellingsaanbod bij gemeenten bekend te maken en tentoonstellingen geplaatst te krijgen.

In de zomer van 2002 zag ik in Berlijn in het Historisch Museum een indrukwekkende tentoonstelling over heksen en de heksenvervolging. Deze is met name in Duitsland en Oostenrijk zeer omvangrijk geweest. De heksentragedie is een geweldige metafoor voor de angst van mensen voor het onbekende, het andere. Ik zou graag deze Heksententoonstelling met zijn actuele metaforen in Nederland organiseren. Laten we werken aan een As van het Goede. Ik wil geloven in vrede.

Peter van der Ploeg

hoofdmenu     inhoudsopgave     info museum     uw reactie

Updated: 26 mei 2003