Vredesmuseum op Internet

logo


De Vredesboot 2001 nr. 2

naar hoofdmenu

naar inhoudsopgave

informatie over het Museum voor Vrede en Geweldloosheid

Onze website (www.vredesmuseum.nl) begint een echt Vredesmuseum op Internet te worden. Reeds langer was er de tentoonstelling “Gedeelde Visie”, over geschiedenis en noodzaak van de Vredesbeweging, te zien. Thans is daar het eerste gedeelte van de tentoonstelling “Kernwapens Illegaal” bijgekomen. Ook werd de documentaire “Vrouwen en Vrede” uitgebreid met een rijk geïllustreerd deel over de bekende vredesorganisatie “Vrouwen voor Vrede”. Wij danken Nel Kingma voor het vele werk dat zij hiervoor verzette.

In de zomer kreeg ons museum ook een nieuwe entree, waarin een diashow de aandachttrekker is. Vanuit deze entree kan men met één druk op de knop naar één van de acht tentoonstellingen of documentaires gaan. Met twee drukken op de knop kan men zelfs op de websites van vele buitenlandse vredesmusea belanden.

Ook van de zomer werd een begin gemaakt met de Museumwinkel op Internet. Hierin zijn nu al onze coöperatieve spellen en de bekende prentbriefkaarten van Toos Koedam te koop. Het is de bedoeling dat het aanbod op termijn nog sterk zal worden vergroot.

Het bezoekersaantal van ons “Vredesmuseum op Internet” bedraagt ca. 10.000 per jaar. Een bemoedigend aantal! Steeds meer scholieren, studenten, journalisten en ook gewoon geïnteresseerden vinden de weg naar ons museum. We weten dit doordat er ook een reactiemogelijkheid aanwezig is, waar in toenemende mate gebruik van wordt gemaakt. De soms specifieke vragen die zij stellen worden zo goed mogelijk beantwoord.

Er ligt nog veel materiaal dat er om vraagt om opgenomen te worden in ons internetmuseum. Menskracht is hier de beperkend factor. Iets voor u? Neem dan contact op. (Klik hier voor reactieformulier.)

Chris Geerse

hoofdmenu     inhoudsopgave     info museum     uw reactie

Updated:15 april 2002