Vredesmuseum op Internet

logo

De Vredesboot
2004 nr. 2
Ons Vredesmuseum op internet is een groot succes. In de vorige Vredesboot meldden we al een bezoekersaantal van 28.900 over heel 2003, een half jaar later is dit gemeten van half 2003 tot half 2004 gestegen tot 40.800!

'Kernwapens Illegaal' was de meest bekeken tentoonstelling, maar ook onze verzameling vredesgedichten en de niet-competitieve spellen waren erg populair. Inhoudelijk was er sprake van een aanzienlijke verrijking. We zijn blij te melden dat de 'Korte geschiedenis van de vredesbeweging' is vervangen door een uitgebreidere versie, allebei van Nico Faber. Er worden nog meer illustraties, verwijzingen e.d. aan toegevoegd, maar zij is nu al zeer de moeite waard.

Ook uitgebreid werd het onderdeel 'Muziek en Vrede' en wel met een aantal liederen van de bekende IsraŽlische vredeszanger Ofer Golany. Verder mocht onze galerie 'Kunst voor Vrede' enkele nieuwe hedendaagse kunstenaars verwelkomen.

Er ligt nog veel materiaal te wachten. Teveel om op te noemen. Zo zijn onlangs een aantal affiches uit onze verzameling gefotografeerd door onze nieuwe vrijwilliger Theo Veenboer. Door gebrek aan tijd staan ze nog niet op de website.

We stellen het op prijs als meer mensen een bijdrage willen leveren aan de website. We hebben vooral dringende behoefte aan mensen met enige internetervaring. Neem contact op met mij.

Chris Geerse

hoofdmenu    inhoudsopgave    info museum    uw reactie

Updated: 25 oktober 2004