Tentoonstellingswerk

logo


De Vredesboot 2001 nr. 2

naar hoofdmenu

naar inhoudsopgave

informatie over het Museum voor Vrede en Geweldloosheid

De succesvol reizende tentoonstelling ‘Onderdrukking & Bevrijding’ over het lot van Duitse dienstweigeraars tijdens het Derde Rijk was te zien in het Ferdinand Domela Nieuwenhuis museum te Heerenveen van 14 april t/m 21 juni jl. De opening werd verricht door de burgemeester van Heerenveen drs P.M.M. de Jonghe, die daarmee tevens de bevrijding herdacht van Heerenveen op 14 april 1945.

In 2002 zal deze tentoonstelling hoogstwaarschijnlijk te zien zijn in het Vredescentrum te Antwerpen. Voorts zijn besprekingen aan de gang met het 4/5 mei-comitee te Almere om deze tentoonstelling aldaar rond die datum te presenteren.

Van het ‘Gernica Peace Museum’ in Spanje ontvingen wij een schitterende Cd-rom waarop hun tentoonstellingen. De bijbehorende folder meldt dat het museum zich thans als een peace museum presenteert en niet meer als een oorlogsmuseum.
Het adres:
Plaza de los Fueros 1, 48300 GERNICA-LUMO (Bizkaia), http://www.gernicagogoratuz.org

Tijdens de vakantie bezochten wij in Picardië (noord-Frankrijk) ‘La Caverne du Dragon’, een museum gevestigd in een gigantisch bunkercomplex uit WO I, waarin zowel Franse als Duitse militairen woonden en vochten. Het museum ligt niet ver van Craonne aan de ‘Chemin des Dames’.

Hein van der Kroon

hoofdmenu     inhoudsopgave     info museum     uw reactie

Updated: 15 april 2002