'Gedeelde Visie' tweemaal tentoongesteld

logo


De Vredesboot 2002 nr. 2

naar hoofdmenu

naar inhoudsopgave

informatie over het Museum voor Vrede en Geweldloosheid

In Nijmegen heeft onze tentoonstelling 'Gedeelde Visie' in de bibliotheek in Mariënburg van 31 augustus tot 27 september 2002 gehangen.
Op 31 augustus werd met een mimespel door Ingrid Coenen van Nachbarn ohne Grenzen de tentoonstelling geopend.
Op 21 september, in kader van de Vredesweek, heeft Drs.Leon Wecke een lezing gehouden over 'Heeft geweldloosheid een toekomst?' Voor de kinderen was er een poppenspel.

In Groesbeek was de tentoonstelling te zien van 28 september tot 28 oktober in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944–1945. Paul Rosenmöller opende haar door klaprozen (poppies) te zaaien voor een klaprozenveld dat in het voorjaar het museum zal opfleuren. Voor de kinderen was er een vredesspel, zij hebben als dank een zakje klaprozenzaad gekregen. 's Middags was er de dansgroep "Awake" en de clown Boembats.

Ook was er zowel in Nijmegen als in Groesbeek een vredeszuil van de World Peace Prayer Society, dezelfde die ook voor het Vredespaleis in Den Haag staat. Deze zuil wordt later dit jaar (10 dec.) aan het museum aangeboden. Dit was mogelijk door een subsidie van de Gemeente Groesbeek aan de Werkgroep Vredesinitiatieven Groesbeek.

Al deze activiteiten werden georganiseerd door een vruchtbare samenwerking van Vrouwen voor Vrede Nijmegen, IKV, Amnesty Nijmegen en de Werkgroep Vredesinitiatieven Groesbeek.

Jeanine Sciarone

hoofdmenu     inhoudsopgave     info museum     uw reactie

Updated: 23 december 2002