Ons tentoonstellingswerk

logo


De Vredesboot 1997 nr. 1

naar hoofdmenu

naar inhoudsopgave

informatie over het Museum voor Vrede en Geweldloosheid

+ Op de Pinksterlanddagen in Appelscha, 16, 17, 18 en 19 mei a.s. zal het Anti-Oorlogsmuseum de videopresentatie Kinderen in Oorlog laten zien. Deze video werd via Unicef BelgiŽ verworven en toont educatie over geweldloosheid, voor kinderen vanaf 12 jaar. Het adres is de camping "Tot Vrijheidsbezinning", Aekingaweg 1A,† Appelscha, tel.: 0516 - 43 18 78. Vanaf 1 april is het terrein open.

+ Op de Pinksterlanddagen is dan waarschijnlijk ook onze tweede video-presentatie gereed. Deze gaat over anti-persoons mijnen. Indien de VPRO daarvoor toestemming geeft zal hierbij ook de z.g. "wapenhandelaar" Julian Liebermann (Van Kooten & De Bie) zijn criminele opwachting maken.

+ In het buurthuis "Lydia", Roelof Hartplein 2a in Amsterdam, tel. 020-662 94 97, is van 11 tot en met 19 juni a.s. de fototentoonstelling Kernwapens Illegaal van de kunstenares Anne van der Waerden. Deze tentoonstelling betreft de opzienbarende uitspraak van het Internationaal Gerechtshof van 8 juli over de afwijzing van kernwapens.
Op dinsdag 10 juni, 20.00 uur is de opening in het buurthuis "Lydia".
Programma:

  1. Live-muziek door Jos Linnebank en zijn groep "Op hoop van..."
  2. Deel van de videofilm van Carl Geiringer over het WCP.
  3. Diverse sprekers waaronder Willemijn van der Werf en onze voorzitter Hans Wiebenga.
Op zondag 15 juni verhuist deze tentoonstelling tijdelijk naar het Vrouwenhuis, Nieuwe Herengracht 95 Amsterdam.

+ Teleurstellend nieuws is dat de voor september 1997 aangekondigde tentoonstelling in het dominicanenklooster in Zwolle niet kan door gaan. Reden: de tentoonstellingscommissie van de stichting SVAG in Zwolle vindt het onderwerp "dienstweigeraars" bij nader inzien niet passen in het kader van de vredesweek 1997. Maar helaas speelt ook onze naam daarbij een rol: De tentoonstellingscommissie zou liever een tentoonstelling van een "vredesmuseum" uitnodigen dan van een "Anti-Oorlogsmuseum". Onze naam is echter notarieel vastgelegd.

+ Oproep: Weet u soms een geschikte lokatie buiten Amsterdam voor onze reizende tentoonstelling, neemt u dan a.u.b. even contact met het kantoor op, tel. 020-668 18 68 (di. en do.) of 020-627 30 05. Bij voorbaat dank.

Hein van der Kroon, bestuurslid

hoofdmenu     inhoudsopgave     info museum     uw reactie

Updated: 15 april 2002