Vooruitgang

logo


De Vredesboot 2002 nr. 2

naar hoofdmenu

naar inhoudsopgave

informatie over het Museum voor Vrede en Geweldloosheid

Dit keer niet, zoals gebruikelijk, op deze plaats een inleidend stukje van onze voorzitter Hans Wiebenga. Hij moet helaas wegens ziekte verstek laten gaan. Wij wensen hem van harte beterschap.

Gelukkig is er buitendien veel positief nieuws te melden. Ten eerste hebben we een nieuw bestuurslid! Het is Joke Lenten. Ze is afgestudeerd museologe en bezit dus veel deskundigheid op museumgebied. Iets dat wij tot op heden node misten. Ze zal zich met name bezig gaan houden met onze collectie en de tentoonstellingen.

Ook melden zich nog twee andere mensen aan die als vrijwilliger een bijdrage willen leveren. Op dit moment oriŽnteren zij zich nog op wat zij kunnen doen. Wij rekenen erop u in het volgende nummer meer te kunnen berichten.

Onze tentoonstellingen waren op een verheugend aantal plaatsen te zien. Zie de verslagen elders in dit nummer. Bovendien stond de quiz-computer, waarover we samen met de Werkgroep TV-geweld beschikken, enkele dagen in Openbare Bibliotheek Spijkenisse.

Ons Vredesmuseum op Internet ontwikkelt zich voorspoedig. Vergeleken met een jaar geleden is het bezoek met 35% gestegen tot nu 11.500 bezoekers per jaar. Ook inhoudelijk wordt het steeds uitgebreid. Zie ook het stukje van Leo de Groot elders in dit nummer.

Onze Museumwinkel verkoopt nog steeds vredeskaarten, spellen (zie bijgevoegde folder) en nu ook het bekende Gebroken Geweertje. Iets voor uw Sint Nicolaas- en Kerst-inkopen?

Chris Geerse

hoofdmenu     inhoudsopgave     info museum     uw reactie

Updated: 23 december 2002